ADÓ 1% felajánlása

Kérjük Adója 1 %-ával segítse a Harsányi László(1899-1976) Marcaltő község volt nevelője és a dalárda karnagya emlékére létesített alapítványt.

Adószáma 18930579-1-19

Az Alapítványt 1999-ben hozták létre , 2016-tól új kuratóriumi tagokkal működik és 2017-től jogosult 1 % gyűjtésére.

Az Alapítvány célja:
-közép vagy felsőfokú tanulmányokat folytató marcaltői diákok támogatása,
-Marcaltő község kulturális életének támogatása
-Marcaltő község kulturális örökségének megóvása, hagyományőrzés, műemlékvédelem.
Harsányi László(1899-1976) Marcaltő község volt nevelője és a dalárda karnagya emlékére létesített Alapítvány

Szervezet hivatalos neve:
Marcaltő-Ihász Kulturális és Sportegyesület

Szervezet adószáma:
18911723-1-19

A szervezet címe:
8532 MARCALTŐ, FŐ TÉR 13.

A Marcaltő-Ihász Kulturális és Sport Egyesület 2018-ban azzal a céllal jött létre, hogy Marcaltő település szabadidős, kulturális és sportéletet fellendítse. Az egyesület négy sport szakosztályt – evezős, labdarúgás, kerékpár és teke – valamint önkéntes tűzoltó egyletet foglal magába. Az evezős szakosztály kiemelt célja a vízi sportok, a kajakozás, a kenuzás, megismertetése és széles körben való népszerűsítése. Ehhez az egyesület egy jól felszerelt, modern, minőségi vízi eszközökkel felszerelt bázist hozott létre Marcaltőn.

A tevékenységi körük sokrétű:

A település közösségi programjaiban aktív szerepet vállalva, a községben megrendezett jelentős eseményeken az egyesület a saját eszközeit is használva programot szervez, ezzel is bővítve Marcaltő és térsége turisztikai programkínálatát. A helyi iskolával kiépített jó kapcsolat révén az iskola kérésére sportnapokon, nyári táborok során megismerteti és megszeretteti az evezős sportokat a gyerekekkel. A teke szakosztály, főleg az ihászi sportszerető férfiakat tömöríti, akik rendszeresen vesznek részt a járási és megyei tekeversenyeken, amatőr bajnokságokon. 2024. áprilisában a csapat, a Makkai Miklós Pápa és Környéke Tekebajnokság B csoportjában első helyezést ért el.

Szervezet hivatalos neve:
Marcaltői Helytörténeti Egyesület

Szervezet adószáma:
19371797-1-19

A szervezet címe:
8532 Marcaltő,  Béke u. 9.

A Marcaltői Helytörténeti Egyesület azon célból jött létre, hogy bemutassa a falu történetéhez köthető érdekességeket. Arra törekszenek, hogy a történelemből rendelkezésre álló információkat legjobb tudásuk szerint átadják és esetleges új, akár meglepő információval szolgáljanak Marcaltő igen fényes és sokoldalú múltjáról.

Az egyesületbe való belépés mindenki számára nyitott, ezzel kapcsolatban részletes információval az Egyesületi Elnökhöz Horváth Bélához fordulhatnak. Jelenleg heti rendszerességgel szeretnének tartalmas és érdekes képeket, a falu múltjához köthető feljegyzéseket, történeteket közzé tenni facebook oldalukon.