1

 

 

 

 

 

TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00033 azonosítószámú „Egészségügyi alapellátás fejlesztése a Marcaltői körzetben” című projekt

 

-          Marcaltő Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében belül 56 399 965 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Marcaltő, Kossuth u. 2. szám alatt lévő orvosi rendelő épületének felújítására, bővítésére. A TOP-4.1.1-15-VE1-2016-00033 azonosítószámú „Egészségügyi alapellátás fejlesztése a Marcaltői körzetben” című projekt 100%-os támogatási intenzitás mellett az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A megvalósítás 2017.11.01-én kezdődött és a tervek szerint 2018. október 31-ig maradéktalanul megvalósul.

-          A fejlesztés tárgya a Marcaltő, Kossuth u. 2. szám alatt lévő orvosi rendelő épületének felújítása, bővítése. A projekt célja - a háziorvosi-, iskolaorvosi-, valamint védőnői szolgálatot magába foglaló -három egészségügyi alapellátási funkció egy épületbe való integrálása és komplex fejlesztése. A fejlesztés eredményeképpen a háziorvosi ellátásnak helyt adó épület felújításával, bővítésével központosításra kerül az egészségügyi alapellátás, a házi- és iskolaorvosi rendelő, a védőnői tanácsadó egy infrastruktúrába kerül, a lakosság számára könnyebben elérhető lesz mindhárom ellátási funkció. Megvalósul a hiányzó vagy elavult orvosi gépek, műszerek, eszközök beszerzése, az épület komfortosítása, akadálymentesítése, a szolgálati lakás fejlesztése, a gazdaságos fenntartás érdekeit is szem előtt tartva megújuló energiát felhasználó rendszer telepítése, nyílászáró csere, és a fűtési rendszer korszerűsítése is, továbbá a háziorvos részére egy feladata ellátáshoz szükséges személygépjármű beszerzése.

 

-          A tervezett korszerűsítéssel, és az energiatakarékos megoldások alkalmazásával projektünk hosszabb távon pénzügyi formában is megjelenő költség megtakarítást eredményez, a szolgáltatási színvonal javítását szolgáló beruházások, eszközbeszerzések pedig a minőségi, teljesebb körű feladatellátáshoz járulnak hozzá.

Sandl Zoltán

polgármester

 

Csatolt dokumentumok:

 

 

 

 

 

 

 

Várjuk Önt!

Településünk lakói nagyon igyekvő, a környezetükre igényes, rendkívül vendégszerető emberek. Ezt Ön is megtapasztalhatja, ha ellátogat hozzánk.

Sandl Zoltán

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 004
  +36 89 347 004
 8532 Marcaltő, Fő tér 13.

Kövessen minket a FB-on!