Településkép védelméről szoló rendelet módosításának egyeztetése

telepuleskep modositasa tajekoztato

Településkép védelméről szoló rendelet módositása - Tájékoztató!

 

 

Településkép védelméről szóló rendelet módosításának
egyeztetése

 

Tisztelt marcaltői polgárok, egyházak, érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek!

Elkészült Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete, amelyet véleményezésre közzéteszünk Marcaltő Község honlapján (www.marcalto.hu).

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2021. 07. 01.-én hatályba lépett módosítása a településképi ügyekben a jogkört az eddigi polgármester helyett a képviselő-testülethez telepíti, egyúttal lehetőséget biztosít a hatáskör átruházására (pl. a polgármesternek), melyet a településképi rendeletben kell megtenni. Az átruházott hatáskörben hozott döntés ellen a képviselő-testülethez lehet fellebbezni. A településképi rendelet módosítása után a településképi eljárásokat – a hatályos önkormányzati rendeletben foglaltakkal megegyezően – a polgármester fogja lefolytatni.

A hatáskör átruházás indoka, hogy az eljárási idők nem változtak, a határidők tartása a képviselő-testületi hatáskörében történő eljárás esetében kétséges.

Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a Településképi Rendelet módosítás a veszélyhelyzet miatt a honlapon kerül ismertetésre.
A lakosság, az egyházak a bejelentkezett érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek, (partnerek) a rendelettel kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek 2022. január 13-ig írásban a polgármesternek címezve ( 8532 Marcaltő, Fő tér 13.), vagy elektronikusan a  e-mail címre.

Várjuk észrevételeiket
a településkép védelméről szóló rendelet, módosító rendelet-tervezetével kapcsolatban!

Marcaltő, 2021. december 20.

Czupper András
polgármester

A képre kattintva lletölthető a Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete
 

 

 

Csóti Közös Önkormányzat :

  • 1
  • 2

Várjuk Önt!

Településünk lakói nagyon igyekvő, a környezetükre igényes, rendkívül vendégszerető emberek. Ezt Ön is megtapasztalhatja, ha ellátogat hozzánk.

Czupper András

 

 

 

Magyar Falu Program logo web

 

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 004
  +36 89 347 004
 8532 Marcaltő, Fő tér 13.

Kövessen minket a FB-on!

 

befektetes a kovobe